Architecture

“Wow” – More is not to say

The whole holiday home is laid on a solstice of glacial limestone.

"Wow" - More is not to say

"Wow" - More is not to say

The coolest house in the woods

"Wow" - More is not to say

This house grows out of the ground

"Wow" - More is not to say

This cabin is framed in a gap

Some think the cottage should be simple and spartan, others believe it should also be an architectural column.

This cabin, or the cottage, in the Swedish archipelago is definitely one of the last category.

The house is located at the top of an oceans overlooking the ship’s trail.

– The idea of ​​the cottage was to create a clear and concentrated form in clear contrast to the surrounding landscape. The idea was that the foreign building would give a reinforced experience of nature’s shifts, says architect John Robert Nilsson to clicks. no.

It is the architect office with the same name that has designed the cabin.

Pool on the plunge

The whole holiday home is laid on a concrete sole dressed with limestone from Gotland. The sole extends beyond the entire building body and, together with the roof protrusion, forms a covered terrace that runs around three sides of the house.

On the fourth side, the limestone sole is extended towards the slope and ends with a pool that seems to hang out over a cliff.

Rectangular shape

"Wow" - More is not to say

SPECTACULAR BASSENG: A more extreme location of a pool is unlikely to exist. Photo: Åke E: son Lindmann

The holiday home has a completely rectangular shape with a clear division of space between social and private areas.

"Wow" - More is not to say

PLAN: How is the room division in the summerhouse. Photo: Ill. : John Robert Nilsson Architectural Office

– Instead of traditional doors, most openings are led all the way up to the ceiling, yet it is clear that you enter a new room when you go through an opening, describes Nilsson.

The house contains two bedrooms each with its mini-bath and a master bedroom with entrance to a larger brad.

The living room with open kitchen divides almost the house into two.

In total, the cottage is 250 sqm and was built in the period 2007 to 2009.

Brine Purification

Behind the clean lines, it hides advanced technical installations. Among other things, all the water is taken to the house from the sea below. The salt water is cleaned in a desalination plant before it is dispensed through the faucets.

"Wow" - More is not to say

LIGHTING CUBE: At dusk, the cottage is like a bright cube on the top. The master bedroom on the left. Photo: Åke E: son Lindmann

"Wow" - More is not to say

OPEN INTERIOR: There are no doors in the cottage, only large openings that go from floor to ceiling. Photo: Åke E: son Lindmann

All energy for heating is obtained from a mountain heating plant. And when it’s hot they get cold from the cold boreholes.

– All installations have a wealth of thoughtful management and monitoring systems with web-based interfaces that can be controlled over the web and the mobile, Nilsson expands..

Exposed border between inside and outside

The holiday home’s facades are fully-fledged, with the exception of the side with the entrance, which is built in a black, brick wall.

The insulating glass selected for the facades is preloaded with a filtering layer to reduce the color of the furniture by the sunlight and another layer that will prevent condensation and cold.

"Wow" - More is not to say

– And with the glass façades pushed all the way into the sole, the border is almost wiped out inside out, “says Nilsson..

"Wow" - More is not to say

SPECTACULAR LOCATION: The cottage is located at the top of an oath. Photo: Ill. : John Robert Nilsson Architectural Office

In addition, a small moat runs around the entire house that is hidden by limestone slabs. This race should take away rain and melting water.

Also read:

This extension is perhaps Norway’s toughest

Is this Stavanger’s most completed residence?

Get new interior ideas in Bonyt’s inspiration guide

"Wow" - More is not to say

limestone PLATFORM. The whole cottage is located on a concrete platform clad with limestone. See how the windows are pulled all the way down to the platform and whistle out the boundary between inside and out. Photo: Åke E: son Lindmann

"Wow" - More is not to say

VOLDGRAV: Around the summertime, it runs a surface-watered, cold moat of the architect. The run is hidden by limestone slabs. Photo: Åke E: son Lindmann

The safest car seats for children

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker