Architecture

Wanted the quiet, dropped windows from the front of the house

At the top of the young couple’s wishlist was a home that should be both functional and modern.

Wanted the quiet, dropped windows from the front of the house

Many dreams of building their own house in the best possible way could be included in the planning right from the very beginning. Being able to decide how the home will look and work down to the smallest detail allows you to get a home that is fully customized to your own wishes and needs.

Someone is wealthy with storage space alfa and omega. While for others, there is room for both home theater or home office that is the dream. For this family in Japan, on the other hand, there was a desire for peace, peace and limited noise from the street beyond which was the driving force when they started planning their new home.

Modern and functional

According to the design and architecture site Designboom, there was just a wish for a quiet and undisturbed house that made this family contact the architects of Yoshihiro Yamamoto Architects Atelier for their help in designing the dream house.

– There was a young couple who came to us with a wish for a new home, explains architect Yoshihiro Yamamoto to the design website Arch Daily.

– At the top of the young couple’s wishlist was a home that was supposed to be both functional and modern, and should look for a piece of land that was partly sandwiched between traditional Japanese homes on both sides.

Wanted the quiet, dropped windows from the front of the house

SOUND TITLE: This family did not want noise, thus dropping windows from the side of the house facing the road. Photo: Yohei Sasakura

The building should be built in the city of Ikoma City, in the Nara area of ​​Japan. The houses around are mostly traditional Japanese homes that were set up in the mid-1970s.

The couple wanted a home that would be something completely different from the homes around, and most wanted the home to be sheltered for traffic and neighborly clothes from the streets around, “explains Yamamoto..

The solution we ended up with was a house composed of two prefabricated parts, which on their own should house different zones and activities inside the home.

Two-fold and two-part

In total, the building, which the architects have baptized for Niu House, measures 90 m2. The area is divided into the two parts of the house, which from the outside are characterized by one white and one black “box”.

– By choosing different colors also on the two different parts of the building on the outside, it became even more clear that there is a distinction between features also inside the house, explains Yamamoto.

Wanted the quiet, dropped windows from the front of the house

INTRODUCTION: This black “box” acts as the house’s private zone. Here you will find bedrooms and bathrooms, as well as a laundry room and music studio. Photo: Yohei Sasakura

Wanted the quiet, dropped windows from the front of the house

GÅRDSPLASS: A small courtyard has been created between the two parts of the house. The opening in the architecture leaves light and air into the house. Photo: Yohei Sasakura

– Social and public areas such as open-plan kitchens, living room, dining room and loft room are found in the white two-storey part of the house, while in the dark box you have a hidden bathroom, utility room and bedroom. This part of the house has only one floor as opposed to the second part of the house, which has two.

Wanted the quiet, dropped windows from the front of the house

Living space of 47 square feet

Dropped windows to get calm

The young couple was careful about one thing when they specified the architects what they were looking for in their new home:

– They wanted a distinction between the home’s public and private zones, explains the architect.

– And they would protect the bedrooms and the house for unnecessary noise from street and neighboring properties.

The solution the architects came up with was to “hide” private zones like bedrooms and bathrooms in a separate part of the house. This is located near the street on the front and the house, and windows have been dropped to ensure that noise noise is kept to the minimum.

– The next thing we did was plan the rest of the house, explains Yamamoto to the Designboom website.

Wanted the quiet, dropped windows from the front of the house

VENDT MOT HAGEN: Windows are pulled back from the street and all look out onto the garden behind the house. Photo: Yohei Sasakura

Wanted the quiet, dropped windows from the front of the house

DAILY LIST: Large windows facing the small courtyard fill the public areas of the house with light and air. Photo: Yohei Sasakura

– These more open and public zones of the home were added to a completely separate part of the dwelling, which has been pulled further down to the garden and towards the edge of the plot.

Wanted the quiet, dropped windows from the front of the house

This house is two meters wide

Audio Buffer between House Parts

The result of dividing the house into two different parts is that it has managed to create a kind of sound buffer between the two parts of the house. A small inner courtyard has been accommodated between the various sections of the residence.

– Light and air spread into both sides of the house, and you can enjoy the view of this little place from the windows in the kitchen, explains the architect.

The residence, which was completed in May 2012, has in all ways responded to the wishes of the family. At least according to the architect who was behind the project.

– It creates a very different flow in the home to distinguish between zones in the way that has been done here, Yamamoto explains to the design website Homedsgn.

The living space has been opened in a way that is not common today in Japanese homes, and the idea of ​​creating a quieter, more private zone of what would function as a bedroom and bath has worked very well for the little one family.

Wanted the quiet, dropped windows from the front of the house

LIGHT AND AIR: Double hitch in parts of the house’s public zones emits maximum of light and air. Photo: Yohei Sasakura

Wanted the quiet, dropped windows from the front of the house

OPEN KITCHEN SOLUTION: The open kitchen is in the house’s “white part”. Here you have an open plan living area between living room, dining room and kitchen. Photo: Yohei Sasakura

Looking for interior inspiration? Check out these cool pictures

How we live in the future

Wanted the quiet, dropped windows from the front of the house

DRAWING: How to plan the architects that this property in Nara, Japan, should work. Photo: Illustration: yoshihiro yamamoto | YYAA

Wanted the quiet, dropped windows from the front of the house

ALLOCATED HUS: The works divided the house in two. Photo: Illustration: yoshihiro yamamoto | YYAA

Wanted the quiet, dropped windows from the front of the house

PLAN SOLUTION: This is how the two-part house works. Photo: Illustration: yoshihiro yamamoto | YYAA

These cabins like Norwegians

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker