Architecture

The plot was initially unbearable and far too small

It is cramped about the place in big cities. Then you have to slim the ideas a bit.

The plot was initially unbearable and far too small

There is a gap between the sites in big cities, and precisely why in big cities around the world it is most common – and not least economically possible – to live in an apartment. Urban growth must meet with good and creative architecture, and few places are as good at it as in one of the world’s largest and most densely populated cities, Tokyo.

It was precisely this challenge, which consisted of a very narrow and built-in plot in the middle of the million city, the architects of the Milligram Architectural Office in Tokyo stood above the house, later named “Flagpole House”.

Thin plot

In Tokyo, like in big cities otherwise, many would like to stay as centrally as possible, thus saving time on both work and school ways if it can be done. It was in any case what was the dream for the family who had found this apparently uninhabitable site in the Meguro-ku district of Tokyo.

They came to us with the challenge of creating them a functional home on what can most certainly be said to be a difficult site, explains architect Tomoyuki Utsumi to Click. no.

– The limited area available should be maximized if one could at all get anything that became habitable and of accepted size.

The plot was initially unbearable and far too small

AS A FLAGGANG: It’s not hard to understand why this house is called “Flagpole House”. Photo: milligram

Thought sideways

The plot was initially unbearable and far too small

This house in England is built of garbage

The solution the architects came up with was to both think “sideways” when it comes to designing rooms, and additionally use the height of the housing to add the badly needed square meters.

– In many ways, it can be said that the challenges were the solution, explains Utsumi.

– Being forced to see new ways to live and live because space and space require it, eventually it created what made this house.

According to the design site Busyboo, the Milligram architects have maximized the compact interior and created a home that feels complete and comfortable as well as being extremely functional.

White Welcome

Most of this house, minus a panel centered in front of the house, is kept in white. This was a thoughtful approach from the architects both to achieve a visual effect from the outside and also for a feeling of greater space inside.

– As you approach the house, it appears most like a white rectangle, explains the Busyboo website..

The plot was initially unbearable and far too small

SMALL: This house in Tokyo is an example of getting a smart and functional house on a small and difficult site. Photo: milligram

The plot was initially unbearable and far too small

THINK IN THE HIGH: The narrow plot struck the challenges of the architects who had to take advantage of the height to accommodate the necessary space in the house. Photo: milligram

– The front dominates a giant steel structure with visible bolts and parties, which in many ways looks like a giant front door.

The plot was initially unbearable and far too small

The house is 1400 square, but it’s not the size that impresses most

In fact, the door is placed under this construction, slightly retracted into an illuminated corridor.

– This way, the door is protected from the weather as it stands, explains Utsumi.

The corridor, which with the light draws the eye inward, makes you feel the house is bigger and more spacious than it is.

Open Space Solutions

Inside the Flagpole House, the architects have made use of open space solutions, also a trick often used to maximize the feeling of space and space.

– All rooms and areas of the house are open to each other, either fully or partially, explains the Busyboo website.

– On the first floor there is a bedroom and bathroom, where one has used a narrow wall in solid wood to achieve some privacy.

However, in a smart way, the architects manage to achieve that the bathroom “lends” light from the rooms next to it and does not appear to be dark or cramped.

The interior of the dwelling is entirely in white, while the floors are in solid wood.

The plot was initially unbearable and far too small

UTILIZED LENGTH: The rooms in this house are long and narrow, but work optimally anyway. Photo: milligram

The plot was initially unbearable and far too small

GARDIN: In order not to close the flow of light with solid walls, the architect has made use of a curtain to distinguish between some of the houses in the house. Photo: milligram

The plot was initially unbearable and far too small

Capture the Light: Smart solutions when it comes to light and lighting make this house feel more spacious than it is. Photo: milligram

“Having a relationship in colors and materials also makes the home feel bigger than it is, explains Utsumi.

The plot was initially unbearable and far too small

The house is “twisted”

Cheats with light

It is the light and the creative way the architects have taken advantage of this, which makes Flagpole House appear as spacious as it does.

– The u-shaped kitchen on the second floor, which “floats” on top of one bedroom, is almost unimaginably large compared to the size of the rest of the house, explains the site Busyboo.

– Laying the rooms on top of each other in this way while keeping other parts open all the way down, allows daylight that flows in from above the skylights and also from the windows on the side can be filtered downward and illuminate the entire house.

If you pull a thin curtain, you have a complete separation between the zones.

– On the third floor, rooms have been created for relaxation and relaxation, explains the design website.

– There is also a private roof terrace.

Also read:

This house has magic walls

Do you sleep badly? They do not do that in this house

The plot was initially unbearable and far too small

BIG NOK: It required smart and functional solutions to get enough space to build houses on this plot. Photo: milligram

The plot was initially unbearable and far too small

OPEN SOLUTION: In this house you have built as few walls as possible. Photo: milligram

The plot was initially unbearable and far too small

PLATFORM: Instead of the entire floors, this house has used half-floors, which float almost like platforms on top of each other. Photo: milligram

Here is the world’s most luxurious home

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker