Architecture

The owners really just had to regain the bathroom

The interior was built of boxes.

The owners really just had to regain the bathroom

Many of those who have taken over an old residence have met different challenges. Often, the job is more extensive than planned because, among other things, it has been found that the solution should be done in a different way.

It made those who became owners of this loft in Brooklyn. The plan was to regain the bathroom, but they ended up taking the entire apartment.

“The loft in Brooklyn is owned by a couple of two children who originally asked the architects Sabo Project to design a new bathroom, but eventually ended up giving architects the task of drawing a complete renovation of the interior,” writes the architecture site Dezeen, adding that the mission came as a result of the owners eventually discovering the full potential of the apartment.

From metal foundry to apartment

Built as the apartment is located originally built in 1913, and house it once a metal foundry. In the 1980s the building was converted into an apartment complex, and then all the concrete structures were hidden.

“However, when the entire interior of the attic was removed, it revealed an opportunity to showcase the autonomy of the building, while also increasing the volume of the apartment,” says Alex Delaunay’s architect in Sabo Project in an email-to-click. no.

The owners really just had to regain the bathroom

RESULTS: The loft room was stripped and the massive concrete structure appeared. But instead of a traditional room sharing with walls, the rooms were filled with asymmetric boxes and cabinets. Photo: SABO Project

The owners really just had to regain the bathroom

TRAPS IN BOX: Instead of a traditional staircase, the architects let the stairs up until the mezzanine is shaped by the boxes. Photo: SABO Project

Got extra space

The owners really just had to regain the bathroom

In the middle of the best west is this kindergarten

Architect Alex Delaunay tells Dezeen that the stripping of the ceiling opened an almost meter-high volume in some of the rooms.

– It was almost like discovering a secret room, he says to the site.

This volume, among other things, provided the opportunity to build a mezzanine, which was fitted with walls in glass. In this way, a private room was created, which at the same time got natural light flooding in.

One of the best ways we could use the extra volume was to let in the natural light so that it could spread to all the rooms, he explains to Dieen.

Boxes and cabinets as space divisions

The owners really just had to regain the bathroom

ROUTE AND RENT: The loft apartment was completely stripped before it was refurbished, but the massive concrete structure was made clear in the interior. It creates a special contrast between the rough and the classy. Photo: SABO Project

The owners really just had to regain the bathroom

ROUTE TAKES: When the ceiling was stripped, the roof was visible with its patterns from the sliding tables. The architects would love to keep it. Photo: SABO Project

Instead of setting up traditional walls like room divisions, the rooms were defined by boxes, custom cabinets and a walk-in wardrobe.

The owners really just had to regain the bathroom

You can accommodate everything you need on 19 square

“The new relationships between the rooms create a continuity that makes each volume larger than it’s physical, Delaunay describes in the email to clicks. no.

Heavy Concrete Structures

When the interior of the attic was stripped down, the powerful concrete structures appeared. These had their original function which supports in a factory where there were many heavy machines on the floors.

– In addition, the construction methods of the day with beautiful patterns emerged after the woodworking, and this historical adherence we have tried to leave as untouched as possible, Delaunay explains to Dieen.

Boksologi

Delaunay describes against clicks. no how the storage in the kitchen and the bathroom is attempted optimized by using matte and white plates that hide the shelves.

The owners really just had to regain the bathroom

STORAGE BODY: Boxing technology is already used in the store. Also notice the glass above the storage room. Glass is used a lot in the apartment to let the natural light into the entire apartment. Photo: SABO Project

The owners really just had to regain the bathroom

STORAGE BODY: Why should a shelf be symmetrical. Asymmetry works just as well. Photo: SABO Project

“The panels also provide a nice contrast to the concrete. And in addition there are stacks of boxes from the kitchen and into the bedrooms. These forms both stairs and shelves, and also provide space for a home office, “he writes.

The owners really just had to regain the bathroom

The house is located on the edge of the cliffs, high above the sea

These explains how the staircase shaped by the boxes leads up to a mezzanine which is a playground for the children and a guest room in the appropriate cases.

“We chose this box design because we wanted each storage space to be customized in the boxes, such as a printer, a wine box or plates, he expands on Dezeen. “We wanted the variety and richness of everyday life to appear instead of concealing it”.

Diamond-shaped tiles

Inside the bathroom is one of the towering pillars in the concrete structure, and it defines the entire room in many ways.. It gives it a very special character.

And on the floor you have chosen to add diamond-shaped tiles in three colors and nine different shades. The tiles are laid without significant differences between the floor and ceiling.

The owners really just had to regain the bathroom

PLEASE: The asymmetric boxes create small slips that make the entire wall of a seatbox. Photo: SABO Project

The owners really just had to regain the bathroom

ASYMETRY: The use of the asymmetric boxes gives a vivid interior that is kept tight while using white surfaces. The tightness is enhanced by the fact that the closet doors in the kitchen do not have handles. Photo: SABO Project

“It required a special effort from the tiler and a very detailed drawing of how the tiles should be in terms of color and shades, which in turn gave a room that leaves a very special expression,” he explains to Dezeen.

The owners really just had to regain the bathroom

The house is 1400 square, but it’s not the size that impresses most

Also read:

Check this tourist hut

Flagpole House

Looking for new interior ideas? You can find them in the Inspiration Guide

The owners really just had to regain the bathroom

FLYTER: The bathroom has wood tiles in three colors and nine shades in a 3D pattern, and without the distinction between floor and wall. Along with the distinctive concrete column, it gives the room a very special character. Photo: SABO Project

The owners really just had to regain the bathroom

NATURAL LIGHT: Instead of building the entire bathroom, the upper part of one wall was fitted with glass so that the natural light could escape. Photo: SABO Project

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker