Architecture

The owners of the apartment at Fredensborg needed more light, spaciousness and airiness

Check out the ingenious solutions the architects came with.

The owners of the apartment at Fredensborg needed more light, spaciousness and airiness

Someone does not care to flick a little here and there when an apartment is to be refurbished. They turn around everything and make the apartment completely. With its protruding beams and unfinished appearance, especially rafting is popular refurbishment.

The distinctiveness of the raft provides many opportunities for those who feel the urge to break loose. In this apartment in Oslo, the ceilings were integrated into an already existing apartment, where the bathroom is located on several levels.

The result has become an apartment that appears so bright and friendly that the evening sun provides everything to get all the way into the most secluded hook of the dining room.

There were also projected new skylights, a spacious roof rack across the bedroom to the northeast, and a sunny roof terrace to the southwest, with a large glass area facing the apartment that lets the evening sun drop into the dining room and living room below, says architect Nikki Butenschøn. no. He is working for the London and Oslo-based architectural firm Haptic Architects AS, who has been responsible for the design and design.

The owners of the apartment at Fredensborg needed more light, spaciousness and airiness

LIGHT AND AIR: The apartment at Fredensborg in Oslo got a full face lift, among other things, it was opened up to a cargo over so that as much light as possible could enter the apartment. (PHOTO: Inger Marie Grini)

The owners of the apartment at Fredensborg needed more light, spaciousness and airiness

AIR AIR STRAIGHT: The staircase up to the ground floor is closed to a dining table bench and a storage unit along the entire wall of the window. (PHOTO: Inger Marie Grini)

The owners of the apartment at Fredensborg needed more light, spaciousness and airiness

STORAGE: The staircase upstairs on the second floor also serves for storage. (PHOTO: Inger Marie Grini)

New, open kitchen

The owners of the apartment at Fredensborg needed more light, spaciousness and airiness

When the cabin was to be built, all materials would have to be transported by sea

The old kitchen was cramped and old, and it was north-facing. That meant that little light came in. The solution was to move the kitchen into the living room.

In this way we could meet the client’s need for light, spaciousness, airiness and a more social cooking zone towards the dining room, explains Butenschøn.

The owners of the apartment would like to have a fireplace in the kitchen. It was integrated into the kitchen sink, which is made of prefabricated concrete.

– But because the wish was a real pit, the back wall had to withstand heat. We solved this with dark gray fiber cement slabs, describes Butenschøn.

The plates were also used as cladding on the peishette and bottom. The kitchen fronts got the same color, to achieve a calm elegance.

In the middle of the kitchen counter and the dining room is the kitchen island, with its barbeque on one side and refrigerators and storage on the other side.

Nice neighbors

The owners of the apartment at Fredensborg needed more light, spaciousness and airiness

LIGHT AND HEAT: A fireplace in the kitchen creates extra atmosphere around the cooking. To meet the requirements for fire safety, the rear wall was fitted with fireproof discs. (PHOTO: Simon Kennedy)

The owners of the apartment at Fredensborg needed more light, spaciousness and airiness

OPEN OPP: Parts of the divide up to the raw ceiling were opened, but the beams were retained. Amongst these were spotlighters. (PHOTO: Inger Marie Grini)

The renovation project involved not only the incorporation of a cargo but also a classic repo toilet that was common in old towns.

The owners of the apartment at Fredensborg needed more light, spaciousness and airiness

The Vaseline trick is simply brilliant

These were the toilets that lay half a floor up or down, depending on where you stand, but as in recent times when most apartments got their own bathroom, eventually the service made up as a bid.

The owners learned that this original toilet belonged to the apartment, the idea quickly came to integrate it into the narrow bathroom that was already in the apartment. The challenge was, however, to incorporate the level of the small room with the bathroom one meter below.

The solution came with nice neighbors who were willing to let the ceiling in their own booth be pricked a little.

– By replacing their standing hot water tank with a new, lying, they accepted the measure. Thus, the level difference was reduced to 80 centimeters, explains Butenschøn.

Bathtub with starry sky

The bathtub is put on a repo in the bathroom and the way up there goes over a narrow staircase via a bench in front of the window. The entire front of the bath is dressed in a single large ceramic tile of 100 times 300 centimeters.

The owners of the apartment at Fredensborg needed more light, spaciousness and airiness

STILRENT: With its high sky and clean lines it becomes almost an ascetic exercise to visit the bathroom. (PHOTO: Simon Kennedy)

The owners of the apartment at Fredensborg needed more light, spaciousness and airiness

HIGH SKIN: The skill to the floor above was removed which gave the bathroom extra air. The bath gives the impression of being placed in a large block of stone, but it is dressed in with one single large ceramic tile. (PHOTO: Simon Kennedy)

The shower is in the back of the bath.

The owners of the apartment at Fredensborg needed more light, spaciousness and airiness

Snowy roof had a brilliant idea to get light into the old boathouse

The ceiling between the bathroom and the ceiling was removed to create an airy vertical connection to the ceiling.

– Here you can turn off, swam in hot water, with a red wine, candle and a jazz show, and watch the stars through the skylight in the attic, depicting Butenschøn.

At the same time, skuelyst look down from both bath and master bedroom on the floor.

For the floor above is the master bedroom with a corresponding small bathroom, where the washbasin is located on the edge towards the bathroom underneath.

Open and bright

The project was completed after the owners had to go some extra rounds in the municipal agencies. They started from the top, on the raw ceiling they had incorporated into their apartment. The goal was to bring in more light. Half the staircase up to the ceiling was removed, and new skylights were projected, as well as a spacious roof rack across the bedroom to the northeast, as well as a sunny roof terrace to the southwest.

When the raw ceiling was opened, there was also a narrow passage between the two main parts of the ceiling, one containing the master bedroom. In the near future, it is planned to place a bookcase moving throughout the height, from the first floor of the apartment, through the bridge and up to the coin.

The owners of the apartment at Fredensborg needed more light, spaciousness and airiness

AIR: In the part of the old ceilings the master bedroom has its own small bathroom, which is almost located and floats over the large bathroom. (PHOTO: Inger Marie Grini)

The owners of the apartment at Fredensborg needed more light, spaciousness and airiness

EASY: Up to the bath (on the left) you come through this simple staircase. (PHOTO: Simon Kennedy)

The owners of the apartment at Fredensborg needed more light, spaciousness and airiness

RENT: In such a bathroom you become almost pure just by entering it. (PHOTO: Inger Marie Grini)

A large partition has been set up in the master bedroom against a

The owners of the apartment at Fredensborg needed more light, spaciousness and airiness

You can accommodate everything you need on 19 square

Master bedroom is simply loose, with a centered, wide partition between bedrooms and a wardrobe with integrated sliding doors on each side.

– This solution released a beautiful original gable wall in a tiled brick, says Butenschøn.

The owners of the apartment at Fredensborg needed more light, spaciousness and airiness

RAWLIGHT: The rooftop ceiling is divided into two parts, with a narrow walkway in between. At one end there is a roof terrace (as shown in the picture), while at the other end is the master bedroom. (PHOTO: Inger Marie Grini)

The owners of the apartment at Fredensborg needed more light, spaciousness and airiness

The section shows the staircase up from the first floor and up to the narrow footbridge that connects the two parts of the roof. (ILLUSTRASON: Haptic Architects)

The owners of the apartment at Fredensborg needed more light, spaciousness and airiness

The section shows how the large bathroom is designed in levels and with the small bathroom belonging to the master bedroom in the upper left corner. (ILLUSTRATION: Haptic Architects)

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker