Architecture

The apartments became so cool that the architect moved in

Beboer Sissel Nordberg is both interior architect and architect. She has drawn both the high block and her own apartment in the middle of Trondheim’s trendy harbor area.

The apartments became so cool that the architect moved in

Beboer, interior designer MNIL and architect MNAL Sissel Nordberg has designed this spectacular glass, wood and steel building together with architect Per Knutsen. This is sensational architecture that captures everyone’s attention – like this villa in Enebakk.

The column is like a pole

The oval high rise is solidly planted in the midst of the trendy harbor area Solsiden in the capital of the Trønder. The pillar house closes with a close wall to traffic and opens towards the river bank and the fjord. There is only one apartment in each of the six floors, and Sissel Nordberg lives in the second highest.

– We entered a lift that goes right up into the apartments. It saves valuable space and ensures residents easy access, explains architect Nordberg to Bonytt.com

In addition, the high house has an outside stairwell. It acts as an emergency exit as well as a protective display for the outdoor areas on all floors.

Sophisticated by the fjord

The goal for Norberg was to get as easy-care, light and open-plan apartment as possible. And it can be confirmed that this has been done. Inside the living room and other rooms there are views over the Trondheimsfjord, the bustling chapel on the Solsiden area and towards the iridated copper tower at Nidarosdomen.

The apartments became so cool that the architect moved in

A HUGE LIFE: From the curved terrace just outside the living room, Sissel Nordberg has a view of a whole new town in Trondheim’s harbor front. Photo: Nils Petter Dale

The apartments became so cool that the architect moved in

FJORDEN SIKTE: Even from the lounge at the bottom of the living room there is a fjord view. Notice the dark long wall on the right. It is an important center of gravity in the interior. Photo: Nils Petter Dale

Just the glass separates from the people

The apartments became so cool that the architect moved in

Put the lid on the house

To get maximum daylight into the apartment, there is only a 2.7 m high glass wall in the façade that separates the resident from the busy, urban surroundings.

Nordberg can also open the glass facade to its full width towards the airy terrace.

Daylight and nightlight

The living room, dining room and kitchen are the bright center of the apartment and these zones flow into a common area without thresholds. At all times of the day, the day and night lights flood into these rooms and give some amazing light effects in the home. In the evening, the entire apartment shines like a lamp.

Not on exhibition

The apartments became so cool that the architect moved in

HEART: The partition wall in the middle of the living room is brushed and painted many times. The color is the mattest anthracite that the owner could find on the market. Photo: Nils Petter Dale

The apartments became so cool that the architect moved in

SALONG WITH STYLE: Design classics and art are combined into a playful, colorful mix. Photo: Nils Petter Dale

The apartments became so cool that the architect moved in

A SINGLE LOCATION: In the interior of the living room, art and furniture are carefully chosen to feed each other. Photo: Nils Petter Dale

– Nevertheless, it does not seem like staying at an exhibition, says Sissel Nordberg to bonytt. no Here is the view and not the insight that is in focus. And if the sun is full, I have lightened curtains that can be pulled and protect furniture and textiles from fading, says the resident.

The apartments became so cool that the architect moved in

ET LANDEMERKE: The column is listed in prefabricated concrete and with outer walls of the pussset and painted light concrete block. The outer binder construction is clad with untreated Siberian larch and glass and aluminum plates. Photo: Nils Petter Dale

Night black in the living room

A fireplace with metal framing is recessed in the inner long wall in the middle of the living room. This wall is painted in the mattest imaginable anthracite color available on the market. “To get it perfectly smooth and fine in the surface was a very demanding technical process,” says Nordberg.

An important center of gravity

This dark wall forms a great backdrop for the fireplace. In addition, it is a very important, visual center of gravity in the apartment commenting on the owner.

Not screaming white

The white color used is also not of the usual type. The interior designer tried out several variants before she found a whiter who was not hard and screaming.

The bedroom is an oasis

In the dense part of the apartment, behind the continuous kitchen area is both bedroom with walk-in wardrobe and main bathroom. In addition, guest rooms and an extra small bath are located in this area.

The apartments became so cool that the architect moved in

REVIEW: The HTH Straight kitchen is in the middle of the home and has a countertop and white plate corkscreen. White goods in aluminum. Photo: Nils Petter Dale

The apartments became so cool that the architect moved in

GLASS CLOTHING: From the kitchen you look towards the living room and the sea, and in the front is one of Philippe Starck’s transparent plastic chairs. It is one of Sissel’s furniture favorites. Photo: Nils Petter Dale

The apartments became so cool that the architect moved in

LEKKERT: The dark-legged bed in a hard-hit, Sissel Nordberg has himself designed and been made at a carpentry workshop at Leinstrand. Photo: Nils Petter Dale

The apartments became so cool that the architect moved in

COOL CONTRASTERS: Oriental touches fit into Sissel’s interior mix. Photo: Nils Petter Dale

The dark-haired bed in the bedroom has designed and made herself by a local carpentry shop. It is characterized by some dull details in cobalt blue glass.

Oslo’s most beautiful loft

A sky-high mirror, a unique flea field, captures the interior of the decor.

Walk in special class

If you take the elevator from the street up you will get up this apartment. And as soon as the elevator door opens you will see through the kitchen and living room over the fjord towards Munkholmen. A unique experience

Lightweight materials in glasshouse

The apartments became so cool that the architect moved in

COLLAGER: The bedroom is adorned by groups of objects from far and near. Photo: Nils Petter Dale

The apartments became so cool that the architect moved in

PRACTICAL LOCATION: The spacious walk-in wardrobe is located just off the bedroom. Photo: NIls Petter Dale

Sissel Nordberg let weight use materials somer are bright and light in the expression in every room. White glass mosaic adorns both walls and floors in the bathroom. Water-borne heat in all floors liberated the walls for space-consuming heaters.

The apartments became so cool that the architect moved in

– From this high block I designed with architect Per Knutsen, I have a panoramic view of a whole new district, says Sissel Nordberg. Photo: Nils Petter Dale

Color bombs give life

The renowned interior features elements of individual contrasting color bombs. Several of them are from a completely different age than our own.

– That’s how it should be. Otherwise, the interior is at risk of becoming sterile, concludes Sissel Nordberg.

Learn more:

Here you will find more exciting architecture

Ikea teaches you to clear

“The Egg” solved the housing problems

The apartments became so cool that the architect moved in

RIGHT ON FJORD: From the street you will come straight up into the apartment of the interior designer with the elevator. As you get out of the elevator you look straight through the kitchen zone and towards the fjord. The illusion on the wall is made by the resident’s daughter. Photo: Nils Petter Daler

The apartments became so cool that the architect moved in

GLASS SHORT: White glass mosaic is used on walls and floors in both bathrooms. Glassware in washbasins and countertops – and in doors. Photo: Nils Petter Dale

The apartments became so cool that the architect moved in

BOTH OPEN AND CLOSED: Here you can see how the open kitchen zone is located in the middle of the apartment. Photo: Drawing: Sissel Nordberg

See over 1000 inspiring interiors

Here’s the child’s merciless verdict over the candy calendar

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker