Architecture

So tough can reuse be

The modern house has elements of construction in the area.

So tough can reuse be

Who, what, why

Architects: JVA

What: An architect-designed wooden house on an old tuna on Toten.

Who: A family with two young children.

Why: The house unites brand new and older construction practices in an innovative way.

So tough can reuse be

Dumbbells do not hold targets

So tough can reuse be

7 dream houses from Asia

So tough can reuse be

10 power windows in the home

The sensational treehouse of 165 sqm has been designed for a toddler family who wanted to move from Oslo.

Both architects and architect Håkon Vigsnæs at JVA architects wanted a historical angle on the project.

The new house was dressed in a used panel from the hundred year old barn on the yard.

The open, visible, barny carrier structures inside and out also have roots in old building traditions.

Floors in several different levels, as well as a simple, stylish use of wood inside, also reminiscent of the building style in the area.

Light into the house

The second important key moment was to get the most light into the new house. A nearby thought when moving from an apartment in the big city to the countryside.

The architect, among other things, designed a windscreen that goes all the way around the house.

It varies in size and shape, depending on the type of room inside, and whether the room is for example in the morning or afternoon sun.

White painted walls provide a lot of light in the rooms.

In some places, the ceiling height is six feet, while the children’s twig has much less. It gives buzz and dynamics in the room.

So tough can reuse be

OLD AND NEW: The old barn to be demolished in the foreground. Photo: www. JVA.com

Creative tuna and old clothing

So tough can reuse be

CONTRASTER: White surfaces against wood. Photo: Nils Petter Dale

So tough can reuse be

LIGHT: The large windows leave lots of light into the modern house. Photo: Nils Petter Dale

To assemble the plant into a natural whole, the new building was placed on an old tuna, with good contact with the old, rehabilitated farmhouse and barn.

Otherwise, the ambition was to get something that was rural, modern and belonged to this place.

And that’s why the panel consists solely of one hundred years old so-called “root-top-board” from the old barn.

These are special planks that are much wider at the bottom than the top because the table follows the tree’s natural, narrow shape.

Some may be 30-40 cm at the bottom, and maybe only 15 cm on top.

– All the boards were put together in a dress that matched both the sloping terrain and the roof angle of the home, almost like a jigsaw puzzle, explains architect Håkon Vigsnæs..

In addition to being professionally interesting, the work on recycled materials had a perspective that focuses on sustainability and management of natural resources.

The project had a so-called tight space program on a fairly limited budget, at about. three million kroner.

Then it was nice that everyone involved had an open mind and pulled in the same direction, says Håkon Vigsnæs in the Danish Architects.

The company has also been named one of Europe’s leading architectural firms of the trend magazine Wallpaper.

Also read:

So tough can reuse be

OLD CLOTHING: The entire house is covered by the 100 year old panel. Photo: www. JVA.com

How much does it cost to buy the laundry sink

Now the teak is redundant

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker