Architecture

Snøhetta had a brilliant idea to get light into the old boathouse

An old boathouse was transformed into an exciting gathering place for children at summer camp.

Some choose to rebuild old buildings and give them a new life. Others build entirely new, but with clear cultural and historical guides. In between there are projects that give the old a new and modern expression, but which also lets the fake pass and reflects in new form expression and material selection.

Then when Snøhetta was commissioned to draw a fallen and glistening boathouse on Hudøy in the Oslo Fjord, the airy walls were resurrected, only with a transparent hide behind.

When we came and saw what was left of the boar we saw a completely open and transparent house. We wanted to preserve this, “said Snøhettas workshop manager, Carsten Løddesøl, to the Church Administration website.

Hudøy is the municipality of Oslo and the Church of the City is its leirsted for children outside Tjøme.

New and inspiring place for youth

As early as 1918, Hudøy was established as a leirsted for children and young people, run by Oslo municipality. In 1991, the Church Mission took part in what became Hudøy Foundation.

Naustet is one of over 50 buildings on the island.

The purpose of the rebuilding was to create an inspiring place for the young people who camp there. Naustet must be both a place of intercourse, sleep and deployment. Therefore, there is a climbing frame and a firefighting rod inside the building.

– Originally, the church’s commissioner contacted us and we almost got free hands. But since it was the city’s janitor who was responsible for most of the building and that there were scarce financial resources and transport challenges to the island, it was important to make the construction as simple as possible, Løddesøl told clicks. no.

Snøhetta had a brilliant idea to get light into the old boathouse

TRANSPARENT: The inside of the booth is covered with a casing of ductile plastic, which both provides shielding from the weather while at the same time translucency. Photo: Snøhetta

Shielded and transparent

Snøhetta had a brilliant idea to get light into the old boathouse

In the middle of the best west is this kindergarten

As most of them, this building is also built and dips on the water’s edge. It provides opportunities to take advantage of the proximity to the sea, but at the same time a challenge to protect itself from it.

It made the architects dress inside built with a transparent hide skin.

– Naustet now provides shielding against wind and some insulation, while it is a building that is open and closed at one time, expands Løddesøl.

New Clothing

Snøhetta had a brilliant idea to get light into the old boathouse

COLLECTION POINT: Until 1970, the nest with the pier was the nerve center and the main canal at Hudøy. Since that time, Snøhetta was commissioned to give it a new life. Photo: Snøhetta

Løddesøl says that the old boar was in a bad constitution, and it had begun to tear off parts of it when the Church’s Mission came to them and wished it revitalized.

Snøhetta had a brilliant idea to get light into the old boathouse

You can accommodate everything you need on 19 square

– It was almost the only travel agency left. We dressed it with polycarbonate duct tape and a tablecloth out there again, he explains.

– So what we strictly did was to give a new dress to the boathouse, and the sliding doors on each side allow you to cross the boathouse and out to the sea side.

A curly shell

The outer garment on the boil is made on board of thermowood, which makes it resistant to changes in shape. Something that is important in terms of the nuisance being exposed to wind and weather.

Snøhetta had a brilliant idea to get light into the old boathouse

HEMS: In addition to the beds, the boathouse is also equipped with a loft, which also provides accommodation, allowing a total of 22 people to sleep there when needed. The original floor was retained, which gave the boathouse a further authenticity. Photo: Snøhetta

– The tables are initially brown, but will soon become gray, which means that the cladding will be good to the surrounding mountains, explains Løddesøl.

Snøhetta had a brilliant idea to get light into the old boathouse

The house is located on the edge of the cliffs, high above the sea

However, the tables are not laid straight on the wall but set at an angle of 45 degrees. This reinforces the transparency of the cladding, but at the same time the angle makes it clear that the sun does not penetrate the given times of the day.

– But in the afternoon and evening it comes and creates a reddish and warm light inside the boathouse, Løddesøl adds to.

Bed and climbing frame

Since the project had small resources available, it had to be done as easily as possible in relation to the construction work. This means that application has not been applied for.

Therefore, it is not intended for accommodation, but is more a place of residence, says Løddesøl.

Snøhetta had a brilliant idea to get light into the old boathouse

SCRIPTURE: When Snøhetta began to draw the “new” boathouse, the clothing was quite slippery due to the decay of the year. The architects chose to keep the slipper, and they did so by setting the dress at 45 degrees. Photo: Snøhetta

Snøhetta had a brilliant idea to get light into the old boathouse

LIGHTING LIPP: By setting the lining at 45 degrees, the daylight is emitted depending on where the sun is in the sky. Photo: Snøhetta

Naustet is nevertheless equipped with bunk beds in a travel, which works as much as a climbing frame.

Snøhetta had a brilliant idea to get light into the old boathouse

The site was initially unbuilt and too small

– Each bed has its own color, and to each bed there is also a box in the same color that works both as a chair and storage box.

– A project with value beyond itself

Løddesøl says that the greatest value for them as architects has been to see how the boar has been taken against the children.

It’s fun for us to do such projects that have value beyond themselves.

Also read:

Snøhetta had a brilliant idea to get light into the old boathouse

Reward: The Naust is primarily a gathering place and a shelter for bad weather, but also a reward for those who have been good at cleaning and keeping in order in their regular bedrooms. And Løddesøl says that the children appreciate being there. Photo: Snøhetta

Snøhetta had a brilliant idea to get light into the old boathouse

SOV OG LEK: Bunk beds were built in different heights and colors. They can be used for overnight stays, but first and foremost they work as a climbing frame and stay during the daytime. For each bed there are also made boxes that can be used for storage and as a chair. Photo: Snøhetta

The church has become a modern apartment

Snøhetta had a brilliant idea to get light into the old boathouse

The cabin that makes the visitors cry

Old train station became a design residence

Looking for good interior ideas? You can find them in the Inspiration Guide

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker