Your home

See what’s hidden behind this extension

This construction challenges our perception of how an extension to an old house should look.

See what's hidden behind this extension
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/admin/web/beautyseller.tk/public_html/no-en.php on line 117

An extension would like to break completely with the style of the old building. It gives a significant signal about the new era.

And sometimes the signal is so aesthetic and clear that a price is awarded.

As this extension, called Spiral House, was rewarded.

Nykredit’s Motivation Prize is high in the Nordic region, and this year it went to the Copenhagen and Rotterdam-based architectural office Powerhouse Company, which has signed Spiral House.

During the award of the year’s prize of 13. 000 euros to the head of architect’s Copenhagen office, Charles Bessard, jury member Mette Kynne Frandsen said among other things that among the innovative in the field of international architecture, Powerhouse Company stands out as one of the most talented.

See what's hidden behind this extension

A MEETING BETWEEN TWO TIMES: Here you can see how Spiral House consists of a state of the art and an old part. Photo: Stèphane Chalmeau

See what's hidden behind this extension

A FRODIG BOMILJØØ: The tall train on the large park-like plot helps to create the atmosphere on the spot. Here you will also see some of the entrance which is fully open in the center of the building. Photo: Stephane Chalmeau

See what's hidden behind this extension

LANDLIG IDYLL: From some edges, the extension of 200 square meters seems almost impossible. Photo: Stèphane Chalmeau

See what's hidden behind this extension

A PLACE OF LIFE: Here you can see where the quiet living room opens onto the garden. Photo: Stèphane Chalmeau

Desired Special Design Free

See what's hidden behind this extension

Is this the world’s coolest architectural villa?

Built on 200 square meters was built in the period 2005-2008, and construction costs came to 300. 000 euros, just over NOK 2.2 million.

The starting point for the project was that the young owners of the old farmhouse in the mansion would have an extension with a special design freeze on.

And they got it in full moon.

Tribute to the landscape

See what's hidden behind this extension

TRAILER STYLE: The old part of Spiral House also has a unique atmosphere. Photo: Stèphane Chalmeau

See what's hidden behind this extension

EASY INTEREST: With furniture from, among others, Edra and USM Haller, the bright living room of Spiral House becomes a delicate room. Photo: Stèphane Chalmeau

See what's hidden behind this extension

FULL OPENING: The entrance to the extension goes through an open room, a patio in the middle of the house. Photo: Stèphane Chalmeau

See what's hidden behind this extension

CONTACT WITH THE HAGEN: With only white walls, the contact with the living room becomes excellent. Photo: Stèphane Chalmeau

See what's hidden behind this extension

FURNISHED WITH STYLE: With a few classic style furniture, the interior gives an extra buzz. Photo: Stèphane Chalmeau

See what's hidden behind this extension

TRANSPARENT ROOM: The high glass walls have an important function in the center of the enclosure. Photo: Stèphane Chalmeau

See what's hidden behind this extension

A DREAM MESSAGE: The opening to the garden is so big that the distinction between the inside and inside is almost wiped out. Photo: Stèphane Chalmeau

This new twisted two-storey wing is primarily designed to accommodate residents’ guests and visitors. The bright living room on the ground level is the main room of the new building, and directly above the living room there are a number of smaller living and sleeping areas.

See what's hidden behind this extension

Here there was a ceiling

The way the extension is made with windows and viewpoints in all directions gives the owners and visitors an insight into today’s advanced architecture, but also an outlook for the idyllic, park-like landscape on the 13th. 000 square meter plot.

A strong meeting between old and new

The picturesque atmosphere around the house is enhanced by the fact that a small river slides through the flat terrain.

See what's hidden behind this extension

ELEGANCE TIME: A clean and sober furnishing fits in such a room. Photo: Stèphane Chalmeau

In addition, the range of tall, old trees forms a rural setting around both the traditional, coarse brick house and the state of the art.

See what's hidden behind this extension

This is award winning, Norwegian architecture

Center opening and view stair

Otherwise, it is quite special that you enter the Spiral House extension through an open space in the center of the building body, a patio. And the stairs to the top level of the extras are also not quite ordinary. It goes calm and majestic from the first floor and to the rooms at the top so you get an ever changing experience of the countryside outside the house.

Oslo architects study the Powerhouse Company

See what's hidden behind this extension

A HIGH POINT: From the top of the stairs you have a view of the whole landscape. Photo: Stèphane Chalmeau

– I agree that the first two private homes of award-winning Powerhouse Company, Spiral House and Villa 1 show originality, comments Anders D. Melsom at the Oslo Architecture and Design College.

See what's hidden behind this extension

The slum house became a design gem

He presented one of the office’s two leaders, Charles Bessard, as guest lecturer for the students at AHO this spring, and he was struck by the professional breadth of these architects who are currently drawing a series of exciting projects, including city plans. .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker