Architecture

Pressed between the neighbors

Fortunately for the architects, the owners were not afraid of access from the neighbors.

Pressed between the neighbors

Pressed between the neighbors

The first drawing shows the house and the yellow spot that is where the sun enters. The other shows where the house should be placed in relation to the neighbors. The bottom drawing shows the house’s profile, with the slope and the garden that runs along the house. Photo: Frontofficetokyo

Yoyogi House

Architects: Frontofficetokyo

Area: 80 m2

Location: Shibuya, Tokyo.

Pressed between the neighbors

They live in containers

Pressed between the neighbors

To fix a slow door

Pressed between the neighbors

Is this the world’s toughest tree house?

In the middle of a densely packed urban environment in Tokyo, the architect office Frontofficetokyo got the mission to create a house.

Here the architects were able to deal with challenges in the Japanese metropolis.

How to create a functional house that is really not available?

Crawl space

Tomta is typical of Tokyo’s older regions, telling the architects in an e-mail to click. no.

The streets are narrow and urban planning is characterized by the individual’s choice rather than a holistic approach.

The size of the space is 5.4 x 16 meters, clamped between houses that are built edge to edge with their boundaries and which have the maximum height of what is allowed.

The result is thus a plot of smooth high walls on both sides, with the front facing the neighbor in the south, and only a slate of sky that seems to the southeast.

Does not close anyone

In this narrow space, the owners wanted to build a house that would be efficient while providing space for hobbies.

An important criterion was also the desire for a garden where they wanted to grow strawberries for their own jams!

Fortunately, the owners had a dear relationship with the neighborhood and good memories of the upbringing where the doors were open to the neighborhood.

Therefore, the starting point was offensive. The neighborhood is an environment that should seem and to which the building should relate, instead of trying to shut itself in and the busy neighborhood outside.

This enabled the architects to think more freely. An optimistic architecture, the architects call it.

Here you have to be able to see and be seen by the neighbor sometime.

They wanted to make a house that would utilize the little that was found of natural light sources.

The result is not a house with glass surfaces and full insight, but a thoughtful building that opens for light wherever possible.

Bathrooms and bedrooms are added to the first floor, which is more private.

Pressed between the neighbors

Here is the stairway and window facing the little garden and the plate. Photo: Frontofficetokyo

Living room and kitchen are on the second floor and access to the rooms is via a staircase that follows the garden up to a terrace (see drawing).

Pressed between the neighbors

The level 2 platform has access from many neighbors but it seems the owners are fine. Photo: Frontofficetokyo

The windows are set against the outside area and the garden.

The garden looks out of the street and is thought of as a utility garden that you can walk through and sit in and know, which distinguishes it from typical Japanese zen gardens.

The solution to living in the middle of the busy city was for these owners to meet the city as it is.

The small house is mentioned in several foreign publications, including arch-daily and several magazines.

Also read:

The world’s best house is voted

The cottage hangs over the rock

Japanese house casting in shapes

9 modern cottages

Cabins will now be small

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker