Architecture

Joda, somebody lives here

The architect wanted the most possible daylight. The result was a glasshouse.

Joda, somebody lives here

The architects focused on creating as open a living as possible as they designed the minimalist glasshouse. in Belgium. The housing, which is a simple rectangular shape, resembles a transparent glass box. Due to the lush forest growth on all sides, it was important for the architects to provide access to the most natural light.

– A 50 meter long wall serves as a backdrop for the transparent housing, explains Michael Lammens from Govaert&Vanhoutte Architecten. It also ensures a good level of privacy. For the sake of the environment, the house got low ceilings, and indoors it is divided into different levels.

The villa, called Villa Roches, is integrated in an elongated terrain of 70 times 30 meters. The house itself is 50 meters long and 6 meters wide. The wall behind the house is visible both from the outside and the inside of the house and therefore becomes a natural part of the interior. To follow the square shape of the house, all rooms and departments are shaped as clearly defined boxes.

Joda, somebody lives here

GLASSWEGGER: The wall behind the house is screened for viewing. Residents also have the option of pulling for blinds if needed. Photo: Tim Van De Velde

Joda, somebody lives here

BASSENG: Along the front of the house, a pool extends along the entire wall of the house. Photo: Tim Van De Velde

Joda, somebody lives here

BADPLASS: The pool long house wall is popular with the youngest in the house. Photo: Tim Van De Velde

Joda, somebody lives here

LITE SKILLE: The large glass walls provide an immediate contact with the pool and the nature around the house. Photo: Tim Van De Velde

Rooms & Features

On the ground floor and level with the garden there is entrance, kitchen, dining room and fireplace. The kitchen can be separated from the dining room with a large sliding door. The children’s bedroom and the master bedroom are located on top of each other on two different levels. The living room consists of one and a half height which in turn ties together with the children’s room with a sloping hallway.

– By building the interior at different levels it was possible to retain the rectangular shape of the house, explains the architect.

In the basement under the living room and kitchen there is a garage, and along the long wall on the front of the house, the architect has made a swimming pool for the enjoyment of the children in the house.

– The underground part of the house was important to reduce the volume above ground level, ending the lamb. This was particularly important because of the limited space and to give the house the visual impression of a large pavilion.

Also read:

Joda, somebody lives here

BATH: From the bathroom there is a view straight into the woods. A glass wall serves as a partition and the square bath is true to the concept of the architects about tight shapes. Photo: Tim Van De Velde

Joda, somebody lives here

AIR: The open bedroom overlooks the pool. Photo: Tim Van De Velde

Joda, somebody lives here

SUCH PLAN: The accommodation is divided into different levels both above and below the ground. Sloping times bind the plans together. Photo: Tim Van De Velde

Joda, somebody lives here

MODERN: The interior of the house is harmonious with the exterior, and the expression is tight and stylish. The floor plan is open and almost without walls. Photo: Tim Van De Velde

Joda, somebody lives here

DRIVHUSEFFEKT: At night the glass house looks almost like a greenhouse. Photo: Tim Van De Velde

Here you will find the coolest interior pictures

The furniture tabs “everyone” does

From Rusty Container to Delicious Home

The best food for sick children

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker