Architecture

Here the children can slide between the floors

Slides, suspension bridges and safety net; This house is anything but A4.

Here the children can slide between the floors

To be able to stay in detached houses in the midst of the big city is a dream many have to look far for. Stiff price and lack of vacant plots make the vast majority of urban villagers end up with an apartment and not own house. However, according to the design and architecture site, Dieen, the dream came true for a family in Berlin when, with expert help from the architects of XTH-Berlin, they built a unique home – in the heart of Berlin’s hippest district, Mitte.

From the outside there is not much evidence of the rather special interior that awaits the inside, where the architects have fully utilized the height of the house and created a home that is not only adapted to the family’s everyday life and way of living, but also to the still both surprising and challenging.

– The house is built on a rather narrow plot with a small garden facing south-east, explains architect Helle Schröder at XTH-Berlin to Klik Bolig.

– It is part of a construction project of 16 townhouses.

Glass and curtains

The house, facing the park in front of the Berlin Wall Memorial, has a façade that consists almost exclusively of glass.

– We have used steel bars across the glass, explains Schröder.

– These create an exciting visual expression, while covering a bit for the big windows.

Here the children can slide between the floors

BERLIN: This townhouse is far more surprising on the inside than it is on the outside. Photo: Anja Büchner

Here the children can slide between the floors

Borderland: The modern townhouse is located in the area that was considered no-man’s land between the east and west side of Berlin while the Cold War was going on. Photo: Anja Büchner

The house is located in what was once known as a kind of no man’s land between East and West in old Germany.

Here the children can slide between the floors

You can accommodate everything you need on 19 square

– The color and shapes on the outside of Townhouse B14 contrast greatly with the colorful balconies looking at the houses opposite the park, explains Schröder.

– In what was once known as West Germany.

Multiple entries

For practical reasons, the architects chose to leave two entrance doors to the house. – From the north side you enter the bottom of the house, in an area containing wardrobes, bathrooms and a service room, or home office if you want to, explains the architect.

– While from the south side comes directly from the outside and into what we have identified as living zones, or living rooms.

According to Arch Daily, Arch Daily, this is also the level in the home where you keep bicycles, engage in creative activities like handwork and toys.

Here the children can slide between the floors

DIFFERENT SONS: The architects shared the house into zones above rooms, and these are distributed over all the floors of the house. Photo: Anja Büchner

Here the children can slide between the floors

BEDROOMS: Inside the concrete blocks lies the house bedroom. Photo: Anja Büchner

Here the children can slide between the floors

REMOVE: If you need some privacy in the bathtub, just pull the curtain for. Photo: Anja Büchner

– In addition, there is a guest room and a storage room, explains Schröder.

Here the children can slide between the floors

In the middle of the best west is this kindergarten

– These can be separated by a curtain.

Looking upward, you can see all the levels up in the 12 meter high house.

Many levels

To utilize the height of the house, the architects chose to divide the house into many different levels and plateaus up in the house.

– We would create many different zones and places to stay, but at the same time make sure the house felt open and bright, explains the architect.

– The solution was to keep the height and skylights visible from anywhere in the home, and think new when it came to walls and ways to move around in the home on.

The result was a house with doors that open like hanging bridges, sloping floors so that they can also be used to slip on and “holes” in the floors covered with metal wire with safety netting.

The house’s bedroom is securely placed within concrete walls, so the rooms are optimal for sleep, both dark and quiet.

– These rooms do not have traditional doors but slanted wooden panels that can be raised to connect these rooms to a platform where, among other things, the house’s piano is located, explains Schröder.

Here the children can slide between the floors

BARNEVENNLIG: The kids in this house think it’s fun to slip on the floors at home. Photo: Anja Büchner

Here the children can slide between the floors

UNAVAILED HEIGHT: Architects have utilized the house height to the fullest to create exciting differences between levels inside the house. Photo: Anja Büchner

Here the children can slide between the floors

EXCELLENT SOLUTIONS: There is no doubt that the architects have created a good and functional home for the young family. Photo: Anja Büchner

– A “gap” between these platforms allows the light to penetrate completely from the skylights on the top, making the entire interior appear both bright and open.

Here the children can slide between the floors

The house is located on the edge of the cliffs, high above the sea

Large amounts of safety nets are attached to the openings in the floor where children naturally play nearby.

– A staircase leads up past the two bedrooms to a separate living room where one also finds a bathroom that can be made more private by pulling a curtain, explains the architect.

– The third bedroom is attached to this zone via a sloping wooden bridge, and another staircase takes you to a more private reading area.

Smart Department

The entire housing is very light and open, and in other places, doors have been skipped to hold on this feeling of light and air.

– In the roof we chose to use large skylight windows, which spread the light down the floors, explains Schröder.

– These silks light down the house, leaving no hook or area dark.

Several “rooms” are divided with curtains, which give the owners the option to choose even if something should be open or closed.

Here the children can slide between the floors

GARDIN: This bathroom can be made more private by pulling the curtains. Photo: Anja Büchner

Here the children can slide between the floors

LEVELS: The Townhouse B14 in Berlin has used the house height to create an exciting interior. Photo: Anja Büchner

– A staircase leads past the two bedrooms into a living room with a private bathroom, which can be “wrapped up” and made far more private if desired, the architect explains..

Here the children can slide between the floors

Are these hotels the world’s rarest?

– The upper staircase leads all the way to the top and reveals the living room’s kitchen and dining area, which opens onto a large terrace.

Concrete, steel and wood

Another thing that contributes to the feeling of space and space is that the architects have been strict in introducing new colors and materials to the rooms.

– We have mainly focused on three materials, explains the architect.

– A rather minimal palette of concrete, wood and steel. These wood make up both walls, floors, ceilings and details of the house.

Also read:

In this house, the rooms rotate

You never guess what this house is made of

From Rusty Container to Delicious Home

Here the children can slide between the floors

SKEIVE GULV: The floors are sloping between the floors of this house, to the great pleasure of the children of the house. Photo: Anja Büchner

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker